Сруб-дом - срубы из Карпат

деревянные дома, бани из сруба с доставкой из Карпат - высокое качество, низкая цена

Как продлить жизнь сруба.

Як продовжити життя зрубу.

Багато хто мріє про великий добротний заміський будинок (деревянный дом). Про такий, в якому можна було б зібратися зі своєю родиною або ж провести парочку тихих вечорів наодинці, сидячи біля каміна і насолоджуючись спокоєм. На відміну від каменю і цеглини, дерев'яні будинки по праву вважаються найбільш затишними і краще всього зберігають тепло, при цьому пропускаючи повітря і забезпечуючи природну вентиляцію. Завдяки цьому повітря в дерев'яних будинках не буває затхлим і завжди може похвалитися приємним ароматом.

 

У дерева, окрім очевидних позитивних сторін, є ряд недоліків. Найголовнішою з них є схильність дерев'яних будинків дії довкілля і природних явищ. Маючи дуже пористу структуру, дерево прекрасно вбирає воду. Оскільки вологість довкілля непостійна, дерево, подібно до губки насичуючись вологою, не затримує її надовго, і тому в посушливу пору може, навпаки, висохнути. Через це з часом дерев'яні конструкції набувають покоробленого вигляду, а пиломатеріали чорніють. Сонце і ультрафіолетові промені нешкідливі для самого дерева, але їх вплив псує естетичний вигляд конструкції : незабарвлене дерево втрачає свій природний ясно-жовтий приємний відтінок і стає сірим.

Варто також врахувати згубну дію комах. Справжньою катастрофою є терміти, здатні буквально цілком зіпсувати цілий будинок. Найбільшу ж небезпеку для дерев'яних будівель представляють мікроорганізми, що шкодять їм, поява яких взаємозв'язана із зайвою вологістю. Це різні бактерії, мох, пліснява і грибок. Вони розкладають структуру дерева, перетворюючи його на гнилизну і труху.

Щоб захистити ваш зруб (сруб) необхідно ще на етапі будівництва використати спеціальні засоби, здатні впоратися з усіма проблемами. У новому будинку необхідно покрити усю дерев'яну поверхню спеціальним просоченням – ґрунтовкою та антисептиком. Таке просочення захищає дерево від бактерій і грибків (робить фунгіцидну і ангицидну дію). Вона проникає в деревину і блокує розвиток в ній мікроорганізмів. Просочення підрозділяються на два види - розчинники, що містять воду і органічні. Просочення з органічним складом дорожчі, але їх проникаючі властивості на порядок вищі. Після нанесення і висихання грунтовки практично не залишають слідів, оскільки вони мають прозору основу або ж легкий зеленуватий відтінок, який з часом повністю зникає. Якщо ви не зробили заходів по захисту вашого будинку заздалегідь і раптом помітили сліди появи грибка або плісняви, то для таких випадків передбачені спеціальні антибактеріальні склади, здатні вилікувати і повністю знищити недугу, що з'явилася.

На жаль, грунтовки захищають лише від комах і мікроорганізмів, ніяк не впливаючи на розкладання дерева від вологи. Тут на допомогу приходить другий вид антисептиків - так звані водовідштовхувальні фінішні покриття. Вони створюють захисну плівку на дерев'яній поверхні, яка перешкоджає зайвому вбиранню вологи. Ця плівка дуже еластична, тому не утворює тріщин і дозволяє дереву " дихати". Завдяки цьому усередині не скупчується паротворна волога і не утворюється конденсат. Також ці покриття здатні захистити дерево від дії ультрафіолету і сонячних променів. Як і грунтовки, фінішні покриття мають основу, водовмісну або органічну, але на відміну від перших, можуть бути не лише прозорими, але і кольоровими. За допомогою таких кольорових покриттів ви можете підкреслити текстуру дерева або ж радикально змінити його колір.

Для захисту від дії вогню існує окремий вид просочень, властивості і метод впливу яких кардинально відрізняються від антисептиків, описаних вище. Вогнезахисний склад робить деревину важко займистою, захищає її від дії жару. Також деякі антисептики " вогнегасники" здатні на випадок пожежі вспениваться, тим самим захищаючи конструкцію від вогню. Потурбувавшись про захист вашого зрубу ще на етапі будівництва, ви не лише захистите себе і свій дім, але і заощадите свої кошти. Завдяки цьому дерев'яний будинок зможе радувати вас ще довгі роки.

Ми забезпечимо будівництво якісних зрубів. При цьому наша ціна зрубу залишається для всіх. Впевнитись в цьому Ви можете замовивши у нас прорахунок зрубу за цими координатами.

 

КИЇВСТАР 096 704 52 52

life:) 063 715 82 80

Email: srub-karpaty@i.ua

Сайт:  www.сруб-дом.com.ua

Будемо раді співпраці!

Проекты деревянных домов и бань

 

Статьи о срубах

Мы на You Tube

Деревянная скульптура.

Вопросы - ответы