Сруб-дом - срубы из Карпат

деревянные дома, бани из сруба с доставкой из Карпат - высокое качество, низкая цена

Шлифовка стен сруба

Шліфовка стін зрубу.

Шліфовка стін спрямована не лише на збереженнязовнішнього вигляду зрубу. В процесі шліфовки стінвіддаляються грибки, пліснява і інші принади з поверхні дерева. Шліфовка сприяє кращому вбиранню деревомзахисних антисептичних засобів і є відмінною основою підпокриття блакиттю, просоченням або лаком.

Шліфовку починають після того, як зруб в достатній мірі просохне і зробить усадку.

Волога деревина після фарбування, яке йде за шліфовкою, частково втрачає можливість віддавати вологу, що може привести до тріщин і деформації.
Крім усього іншого при шліфовці вологих стін задирається ворс і колода стає "кошлатою", так само значно збільшується витрата матеріалу. Колода перевіряється спеціальним приладом "вологоміром". Вологість не повинна перевищувати 20%.

Відшліфовані поверхні стають гладшими, повною мірою проявляється текстура деревини. Таке дерево важко відрізнити від свіжого зрізу, в нім оживає первозданна краса. Після шліфовки зрубу, зникає синява, потемніння і наліт бруду - все, що псує естетичний вид дерев'яного будинку і призводить до подальшого псування і хвороби деревини.

При шліфовці дерев'яних будинків використовуються:

-           Матеріали - насадки, наждачний папір, шліфувальні круги.

-           Інструмент - вологомір, болгарка, віброшліфмашина, захисні окуляри, распіратор.

Секрети і технічні тонкощі при шліфовці дерев'яного будинку.

Шліфовка будинку з дикого зрубу або з оцилиндрованної колоди найчастіше  проводиться кутовою шлифмашиноюболгаркою. У важкодоступних місцях використовуємо віброшліфмашину дельта. Торці, дивлячись по занедбаності, шліфуємо або кругом зернистотсью 40, або використовуємо пелюстково-торцеві круги.

З профільованим брусом, як не дивно, справа йде складніше. Основну частину шліфуємо за допомогою болгарки, але ось кант ми за допомогою цього інструменту відшліфувати не можемо. Принаймні, практично неможливо зробити це якісно. Для цих цілей використовуваний віброшліфмашинку. Полотно наждачного паперу беремо із зернистістю 60.

Дуже важливо забезпечити себе від попадання в легені пилу. Великі і дорогі распіратори купувати не треба, оскільки в них не зручно працювати тривалий час. Добре підійдуть невеликі маски із зворотним клапаном. Можна купити декілька штук різних фірм і, вже досвідченим шляхом, вибрати найбільш зручну.

Після того, як шліфовка зрубу буде закінчена, треба обробити поверхню дерев'яних стін різними захисними засобами, які зможуть забезпечити деревині біологічний захист від дії зовнішніх чинників. Після шліфовки не варто тягнути час з фарбуванням, оскільки під впливом вологи волокна можуть знову піднятися.

 

Ми зможемо побудувати не лише зруб в базовій комплектації, але й зробити інші роботи в тому числі і шліфування.

Звертайтесь:

 

КИЇВСТАР 096 704 52 52

life:) 063 715 82 80

Email: srub-karpaty@i.ua

Сайт:  www.сруб-дом.com.ua

Проекты деревянных домов и бань

 

Статьи о срубах

Мы на You Tube

Деревянная скульптура.

Вопросы - ответы